ΚΟΙΝΩΝΩ

Kinono_2

15 Ιουλίου _ 02 Σεπτεμβρίου _ 2017

               (ΈΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ)

                     ενεργώ
                        και
                       συμμετέχΩ

                       ΚΟΙΝΩΝΩ

                      μία ιδέα

                   σ υ ν ά ν τ η σ η καλλιτεχνών και θεωρητικών


                       επιμελούμαι
                      έργο συλλογικό
                      συν δημιουργώ

                      συν καλώ    και
                   συν κινΩ μετέχοντες   και μέλη της τοπικής κοινωνίας

                      φιλοξενώ και επικοινωνώ
                     ΄Τοπο φυσικό    και πολιτιστικό
                   Τήνος

                   ( σ υ ν) κ ο ι νω ν ώ
                    « έργο
                        εν προόδω»Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering λαμβάνει χώρα στο νησί της Τήνου από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Στόχος του ΚΟΙΝΩΝΩ είναι η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης καλλιτεχνών και θεωρητικών διάφορων εκφραστικών μέσων της σύγχρονης τέχνης και του φυσικού τοπίου του νησιού.

Αξιοποιώντας ιστορικούς χώρους και αναδεικνύοντας φυσικά τοπία της Τήνου, το Kinono Tinos Art Gathering έρχεται να παρουσιάσει ένα συλλογικό έργο μέσα από μια σειρά εικαστικών εκθέσεων, ομιλιών, διαδραστικών ξεναγήσεων, μουσικών και ερευνητικών παρουσιάσεων , στηριζόμενο στην ενεργή συμμετοχή και στη συνεργασία καλλιτεχνών, ερευνητών, ιδρυμάτων και κατοίκων του νησιού υποστηρίζοντας πειραματικές καλλιτεχνικές δράσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των τεχνών και των μέσων δημιουργικής έκφρασης.

Το ΚΟΙΝΩΝΩ θα δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν σε εμβληματικούς χώρους του νησιού και να αναδείξουν τον σύγχρονο κοινωνικό ρόλο της φιλοξενίας, καθώς και τις γέφυρες επικοινωνίας που αυτή οικοδομεί. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ, είναι οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες των εργαστηρίων (με την μορφή των residencies) καθώς και οι επισκέπτες, να έρθουν σε γόνιμη επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις για την ενεργή συνδημιουργία έργου από τους συμμετέχοντες.

Οι δράσεις αυτές φιλοδοξούν να αναδείξουν την διαφορετικότητα μέσα από τον διάλογο των τεχνών και να προωθήσουν την καλλιέργεια ανθρωπίνων σχέσεων μέσω της επικοινωνίας.

Από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε ξεναγήσεις στο ηλιακό μας σύστημα,την φιλοξενία και τα λαϊκα εθιμικά δρώμενα του ελληνικού πολιτισμού στις "απορίες της φιλοξενίας", από τη δημιουργία ενός animation σε ένα εικαστικο κουκλοθέατρο, από την ανάμειξη παραδοσιακών τρόπων οργανοπαιξίας σε ερμηνεία μιας λεκτικής παρτιτούρας, από εργαστήριο καταγραφής και ανασύνθεσης ήχων σε εργαστήριο δημιουργίας μικρών ψηφιακών έργων στον δορυφορικό χάρτη της Τήνου, οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ δημιουργούν τον δικό τους φυσικό και πολιτιστικό τόπο.
Παράλληλα, παρουσιάζονται τρεις κεντρικές εικαστικές εκθέσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ, οι οποίες σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν ως απόρροια της φιλοξενίας 24 εικαστικών στο νησί της Τήνου.

Εκθέσεις

Το "Serviam Project" στη σχολή των Ουρσουλινών (Λουτρά), επιμέλεια του Νίκου Ποδιά. Δευτέρα - Σάββατο 10.30 - 15.00

Τα "Μητροπαράδοτα" από την εφήμερη κατοίκηση του Αντώνη Βολανάκη στη Σχολή Υφαντουργίας Τήνου (Χώρα). Καθημερινά 19.30 - 22.00

"Μεταμόρφωση" στο Παλαιό Ελαιοτριβείο (Συκιά)*, φοιτητών του ΣΤ' εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ.(Συκιά). Καθημερινά 12.00-14.00 και 20.30 - 23.00

Χώρος (Συκιά)
Η «Συκιά» αποτελεί τον σταθερό, ανοιχτό τόπο συνάντησης και επι-κοινωνίας των επισκεπτών, συμμετεχόντων και εθελοντών του Κοινωνώ, στο στενό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου.
Στη Συκιά θα πραγματοποιηθεί η πλειοψηφία των ανοιχτών προς το κοινό εργαστηρίων καθώς και των ομιλιών.
Στον ανοιχτό αυτό χώρο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις εκθέσεις και τις δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ καθώς και να προμηθευτείτε το πρόγραμμαΚαλλιτεχνική επιμέλεια | Ιδέα | Σχεδιασμός: Χρήστος Αρτέμης
Επιμέλεια οργάνωσης Παραγωγής: Μάριος Βιδάλης

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας και ψηφιακών μέσων: Στάθης Δογάνης

Γραφιστική επιμέλεια Λογοτύπου: Ζαφειρία Γκολάντα, Γιώργος Δημητρίου

Υλοποίηση Ιστοσελίδας: Κέλλυ Εξάρχου

Επιμέλεια για την δράση “προς-ευχές”: Ανδρονική Μαραθάκη
Επιμέλεια του “Serviam project” στην σχολή Ουρσουλινών: Νίκος Ποδιάς

Διαχείριση Κοινωνικα Δίκτυα: Στάθης Δογάνης, Μαρίνα Αθηναίου

Εθελοντική Δράση: Ματίνα Ζεβγόλη, Γιώργος Φωτόπουλος, Θωμάς Αλβέρτης, Πέτρος Κουσουνάδης, Λίντα Βασιλάκη, Σωτήρης Καραθανάσης, Νικόλας Μανιατάκος, Αντώνης Δελατόλας, Νεφέλη Σιαφάκα, Στέλλα Φασούλα, Βασιλική Παπαλόη, Αλεξάνδρα ΠαρώνηΗ συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη